ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια περιοχή εύφορη, με πολύ ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες, με γόνιμα εδάφη, και πολύ πλούσια αγροτική παραγωγή που αποτέλεσε και αποτελεί έως τώρα την βάση της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας και ανάπτυξης. Ο συνδυασμός μεγάλων ορεινών όγκων με προεξέχοντα τον μυθικό Όλυμπο, ποταμών και κοιλάδων και την επίδραση του Αιγαίου πελάγους δημιουργούν εξαιρετικά και διαφορετικά μικροκλίματα με μια μοναδική χλωρίδα και πανίδα.

Ταυτόχρονα η μακρόχρονη παράδοση των κατοίκων στην αγροδιατροφική παραγωγή και μεταποίηση των καρπών της μακεδονικής γης καθιστούν την Κεντρική Μακεδονία πλούσια σε εκλεκτά ΠΟΠ και ΠΓΕ φρούτα και λαχανικά, τυροκομικά προϊόντα, κρασιά και πολλούς ακόμα αυθεντικής ποιότητας γαστρονομικούς θησαυρούς όπως το γιαούρτι.

Ελάτε να τους γνωρίσουμε μαζί.
Image

Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ)

Οι ονομασίες προϊόντων που έχουν καταχωρηθεί ως ΠΟΠ είναι εκείνες που έχουν τους ισχυρότερους δεσμούς με την περιοχή στην οποία παρασκευάζονται από ποικιλίες που χαρακτηρίζουν αυτή την περιοχή.

 

Προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ)

Η ΠΓΕ δίνει έμφαση στη σχέση μεταξύ της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και της ονομασίας του προϊόντος, όπου μια συγκεκριμένη ιδιότητα, φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στη γεωγραφική του καταγωγή.

 
Image

Το περιεχόμενο της παρούσας εκστρατείας προώθησης εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις του συντάκτη ο/η οποίος(-α) φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν έγγραφο.

* το γιαούρτι δεν συμπεριλαμβάνεται στα ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα

Image